技术支持:贵州知止教育咨询有限公司 成考网校  网站导航

四川省成人高考网

成考热线:400-8077-735

考办电话 | 学习中心 | 公众号

2022年四川成人高考高起点英语专项练习题及答案(二十三)

编辑整理:四川省成人高考网 发表时间:2022-07-23 14:15:25   【 浏览热度(

Ⅰ. Phonetics (10 points)


  Directions:


  In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.


  1.A. club B. tomb C. comb D. climb


  2.A. food B. cool C. school D. flood


  3.A. town B. how C. down D. snow


  4.A. each B. peach C. break D. deal


  5.A. hear B. fear C. dear D. wear


  6.A. receive B. friend C. field D. piece


  7.A. question B. notion C. exception D. vocation


  8.A. exhaust B. exercise C. exam D. exact


  9.A. where B. what C. whose D. white


  10.A. switch B. hatch C. character D. match


  Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)


  Directions:


  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.


  11. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.


  A. just has got married B. has just married


  C. was just married D. has just got married


  12. Every officer and every soldier _______ obey the rules.


  A. had to B. have to C. has to D. must have to


  13. Rarely _______ so difficult a problem.


  A. she could have faced with B. could have she faced with


  C. she could have been faced with D. could she have been faced with


  14. ______ a dog on the road, the car stopped.


  A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing


  15. I asked my teacher _______.


  A. what courses should I take B. should I take what courses


  C. I should take what courses D. what courses I should take


  16. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.


  A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right


  17. There aren’t many pandas ________ in the world today.


  A. alive B. living C. lively D. lived


  18. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.


  A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them


  19. It _______ to me that he was jealous.


  A. happened B. took C. occurred D. felt


  20. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.


  A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated


 

21. Please ______ me at the station on time.


  A. meeting B. to meet C. meet D. met


  22. _______ “hello”, he reached out his hand.


  A. Said B. Saying C. To say D. Say


  23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.


  A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended


  24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.


  A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that


  25. Please telephone me half an hour _______.


  A. in charge B. in advance C. in time D. in front


  26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.


  A. are B. is C. are being D. is being


  27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.


  A. refer B. suggest C. recommend D. propose


  28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.


  A. reported B. reports C. has been reported D. has reported


  29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.


  A. as B. so as to C. so that D. so as


  30. His report on the space exploration was really ________.


  A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly


  31. Your chair needs _______.


  A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair


  32. I hate to see papers _______ in pencil.


  A. writing B. to write C. written D. write


  33. The job made her dependent _______ her husband.


  A. on B. from C. of D. to


  34. This is the second time she ______ improvement on that equipment.


  A. had made B. made C. is making D. has made


  35. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.


  A. catch B. accept C. take D. listen


  36. _______determines a good meal varies from country to country.


  A. What B. That C. It D. Which


  37. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.


  A. pleasure B. entertainment C. company D. defence


  38. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.


  A. us going B. we are going C. to go D. our going


  39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.


  A. run away with B. run down C. run off D. run out of


  40. It was in 1930 _______ he became a university student.


  A. when B. that C. which D. and


  41. I am very _______ to you for your help.


  A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks


  42. You _______ go now. It’s very late.


  A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather


  43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.


  A. it B. this C. there D. which


  44. Why not _______ me earlier?


  A. to tell B. tell C. telling D. told


  45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.


  A. more better B. as well as C. much better than D. more better than


  46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.


  A. happened to B. led up C. resulted in D. set up


  47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.


  A. similar B. equal C. compared D. corresponding


  48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.


  A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying


  49. I had hardly sat down _______ he stepped in.


  A. when B. that C. until D. after


  50. In his time he enjoyed a reputation _______.


  A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart


  C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart


参考答案


Ⅰ. Phonetics


1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A 8.B 9.C 10.C


  Ⅱ. Vocabulary and Structure


  11.D 12.C 13.D 14.C 15.D 16.A 17.A 18.B 19.C 20.D 21.C 22.B 23.B 24.A


  25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.A 31.B 32.C 33.A 34.D 35.A 36.A 37.C 38.D


  39.D 40.B 41.A 42.C 43.C 44.B 45.C 46.C 47.B 48.A 49.A 50.B



四川省成人高考网声明:

1、由于各方面情况的调整与变化,本网提供的考试信息仅供参考,考试信息以省考试院及院校官方发布的信息为准。

2、本网信息来源为其他媒体的稿件转载,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有,如有内容与版权问题等请与本站联系。联系邮箱:812379481@qq.com



四川成考便捷服务

四川成考服务专区